Tomeu Carbonell Bergas, conegut a Maria de la Salut com 'es Municipalet', va morir dissabte passat als 72 anys després d'una llarga malaltia. Havia estat durant molts anys policia municipal de Maria de la Salut. Va entrar a formar part de la plantilla de l'Ajuntament a principis dels 70 i es va jubilar el maig del 2005. El dia de la seva jubilació, Tomeu va ser objecte d'un homenatge a l'Ajuntament en el que estaven convidats tots els seus amics.

En Tomeu Carbonell era molt conegut i apreciat en el seu treball així com per la seva facultat de curar cremades. A ell acudien des de tots els pobles de l'Illa per buscar consol al seu patiment. Va rebre aquest do d'un amic seu. "És simplement una oració que he d'evocar quan em demanen la curació de la cremada. No cal que el ferit estigui present quan la reso, n'hi ha prou que em donin el nom i els dos cognoms, fins i tot per telèfon. He curat moltes persones que ni tan sols conec", explicava en una entrevista concedida a Diario de Mallorca a l'any 2008.

A la mateixa entrevista, 'es Municipalet' afirmava que la curació de les cremades no era una qüestió psicològica, perquè funcionava amb els al.lots petits, i els infants no saben rés de suggestions mentals.

Un sincer condol a la seva dona Miquela, als seus vuit fills i a tota la seva nombrosa família. El funeral tindrà lloc avui dilluns, a les 19,30 hores, a l'església parroquial de Maria de la Salut.